QualiTrainer a fost creată în anul 2010 pentru a susține dezvoltarea personală a adulților prin instrumente de învățare și instruire.

Într-o lume în care învățarea pe tot parcursul vieții a devenit o necesitate, pentru a nu deveni ”irelevanți” pentru societate, ne propunem să susținem dezvoltarea competențelor și antrenarea  inteligenței ”naturale”. Cu atât mai mult cu cât, accesul în instituții publice, organizații, corporații, universități se face din ce în ce mai mult prin testarea competențelor și a raționamentului cognitiv.

Resursele de învățare și instruire QualiTrainer sunt orientate în principal către dezvoltarea și antrenarea competențelor cheie, a noilor competențe generale EPSO și a raționamentului cognitiv, așa cum sunt acestea definite la nivelul Uniunii Europene.

QualiTrainer furnizează online materiale în aceste domenii (prin magazinul propriu).

De asemenea, QualiTrainer furnizează și servicii de consiliere, în special în domeniul carierei și dezvoltării personale. La cerere, poate elabora și furniza online programe de instruire personalizate celor care își doresc o carieră internațională, în instituțiile Uniunii Europene sau în alte organizații în care accesul se face pe baza testării inteligenței raționale și a inteligenței emoționale.

QualiTrainer este marcă înregistrată pentru educația adulților, inclusiv pentru formarea formatorilor, din anul 2005 (Certificatul de înregistrare a mărcii nr. R073041, OSIM).

Serviciile noastre

QualiTrainer furnizează următoarele servicii:

  • consiliere de carieră, în principal pentru identificarea poziției potrivite profilului candidatului;
  • training pentru pregătirea participării la concursurile organizate pentru anumite poziții în instituții, agenții ale Uniunii Europene, în structuri ale Națiunilor Unite sau alte instituții și organizații care au proceduri de selecție similare;
  • teste pentru antrenarea capacității de gândire logică: teste de raționament verbal, numeric și abstract;
  • materiale pentru dezvoltarea competențelor cheie și a competențelor generale.

Uniunea Europeană oferă oportunități deosebite de dezvoltare profesională în cadrul instituțiilor și agențiilor sale.

În mod similar, Organizația Națiunilor Unite oferă posibilități atractive de carieră în structurile sale care funcționează la nivel global.

Încercăm să evaluăm profilul celor interesați de o carieră europeană, internațională sau națională    și să îi ajutăm să identifice categoria de posturi corespunzătoare acestui profil.

Identificăm punctele tari și cele slabe ale candidatului și îi propunem un pachet personalizat de pregătire, care să îi ofere perspectiva succesului în concursul vizat.

Concursurile generale pentru posturile în structurile UE și ONU sunt dificile prin complexitatea lor și prin numărul foarte mare de candidați înscriși din multe state. Având în vedere avantajele funcției internaționale, numărul celor care își validează candidatura este de ordinul sutei/sutelor pe un loc.

Concursurile constau în testarea inteligenței raționale și a celei emoționale, în etape succesive, prin probe diferite care se desfășoară contra-cronometru.

Având experiența concursurilor EPSO și experiență de lucru în instituții europene și cu organizații internaționale, vă propunem programe de pregătire adaptate profilului dumneavoastră și postului pe care îl vizați.